Bali

Bali is een Indonesisch eiland, tevens een Indonesische provincie ten oosten van Java en ten westen van Lombok. Het is het westelijkste van de Kleine Soenda-eilanden. Het eiland meet 5561 km², en telt 4.2 miljoen inwoners (2012). Bijna 90% behoort tot de autochtone bevolking, de Balinezen, die grotendeels hindoes zijn en Balinees of Indonesisch spreken. De hoofdstad is Denpasar. Tot 1958 was de hoofdstad Singaraja.

De officiële taal van Indonesië is Bahasia Indonesia. Deze taal wordt op alle eilanden van Indonesië onderwezen en gesproken. Op Bali wordt daarnaast ook het Balinees (Bahasa Bali) gesproken.

 

Bali maakt deel uit van de Republik Indonesia sinds het ontstaan van die republiek in 1945. Bali is de 27e provincie (pro(p/v)insi). Het is de grootste toeristische trekpleister van het land. Hoewel in de meeste delen van Indonesië de bevolking overwegend moslim is, hangt de meerderheid van de Balinezen een vorm van het hindoeïsme aan. Dit Balinese hindoeïsme (Hindu Dharma, Agama Hindu) bestaat uit een combinatie van bestaande Balinese mythologieën en invloeden van het hindoeïsme uit Zuid- en Zuidoost-Azië.

 

Bali kent een tropisch moessonklimaat. In de maanden december tot en met april kent Bali het regenseizoen (de moesson) met korte, overvloedige regenbuien. Het zomerseizoen loopt van maart tot en met oktober. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur in Bali bedraagt 30°C. De Indische Oceaan rondom Bali heeft een gemiddelde watertemperatuur van 28°C. De binnenlanden hebben grotere hoogtes en daarom daalt inlands de temperatuur ook . Boven op de bergen is het een stuk kouder. Daarnaast is er een behoorlijk temperatuurverschil tussen het noorden en zuiden. Aan de zuidkust is het gemiddeld zo’n 5 °C warmer dan aan de noordkust.

 

In het noorden van Bali ligt Lovina. Eigenlijk is het geen plaatsje maar een gebied dat uit een rits van kleine dorpjes bestaat; Pemaron, Anturan, Tukad, Mungga, Kalibukbuk, Kaliasem en Temukus. Lovina biedt goede toeristen voorzieningen zonder de hectische drukte van het zuiden van Bali.

De vredige atmosfeer, de kalme zee, de zwarte zandstranden en de palmbomen van Lovina wisten al vroeg een aantal avonturiers te charmeren. Maar de plaats Lovina werd pas gesticht door de laatste koning van het koninkrijk Buleleng in Noord-Bali, Anak Agung Pandji Tisna (1908-1978). Hij liet een aantal bungalows bouwen en gaf de kleine dorpjes hun gezamenlijke naam. Maar het was waarschijnlijk zijn werk als schrijver en columnist die het gebied internationaal bekendheid gaf. In de jaren zeventig, toen het toerisme in Bali opbloeide, was Lovina de enige toeristische bestemming in het noorden van het eiland. Winkels, hotels en restaurants werden rondom de dorpjes Kaliasem en Kalibukbuk snel uit de grond gestampt. Tegenwoordig wordt het hele gebied ten westen van Singaraja Lovina genoemd.


 

Lovina bezoek je vooral voor de rust en ondanks de groei van de verschillende toeristische voorzieningen is Lovina een stuk origineler dan het zuiden van Bali. Zin in wat avontuur? Langs de kust liggen veel koraalriffen waar je uitstekend kunt snorkelen, zwemmen of duiken. En uiteraard s'ochtends naar de dolfijnen kijken.

Lovina is op toeristen ingericht en lekker eten is natuurlijk een vereiste op vakantie. In vrijwel alle hotels zit wel een restaurant waar je terecht kan voor de internationale en traditionele Balinese keuken. Maar het is zeker aan te bevelen om eens in een van de vele plaatselijke restaurants te gaan eten. Hier kunt u perfect eten voor weinig geld.

ACTIVITEITEN

Jatiluwih rijstvelden

De rijstvelden bij het dorp Jatiluwih behoren tot de mooiste van Indonesië. Jatiluwih ligt in het Tabanandistrict ongeveer twintig kilometer ten noorden van de stad Tabanan. Het dorp ligt op een hoogte van 850 meter waardoor de lucht relatief koud en fris aanvoelt. Tegenwoordig zal je wel toegang moeten betalen om de rijstvelden te mogen bekijken.

Blimbing rijstvelden

Ook dit zijn schitterende rijstvelden en lang niet zo druk. Tevens zijn ze gratis te bekijken, dus een absolute aanrader.

Nog meer mooie rijstvelden zijn in Bali terug te vinden in de regio’s Tira Gangga en Ubud, waar je kilometers lange ongerepte natuur in de vorm van terrasvormige rijstvelden kan terugvinden. Hier kan je de prachtige symbiose aanschouwen tussen menselijke arbeid en natuur. Een wandeling langs deze prachtige groene velden, geeft je een onvergetelijke indruk van de rijstvelden in Bali. Ze staan trouwens op de werelderfgoedlijst van UNESCO, dankzij hun specifiek irrigatiesysteem en maken dus een belangrijk deel uit van de Balinese cultuur.

Gitgit watervallen

De waterval bij Gitgit ligt ongeveer negen kilometer ten zuiden van Singaraja. Je kunt de waterval per auto of scooter bereiken. Het laatste stuk van het kronkelige pad dat er naartoe leidt zal je lopend moeten afleggen. De lucht is koel en wordt geleidelijk kouder naarmate je de waterval benaderd. Als je vlakbij de waterval bent wordt je al geraakt door het fijne opspringende water. De waterval is 60 meter hoog en is daarmee de hoogste waterval van Bali. Vergeet je zwembroek niet, want het loont zeker de moeite om een duik te nemen.

Tegenungan watervallen

Op een kwartiertje rijden vanaf Ubud vind je de Tegenungan watervallen. Minder hoog en minder spectaculair dan de Gitgit watervallen, maar absoluut niet minder mooi. Ook hier moet je een klein stukje wandelen om er te komen, maar dat is juist leuk om te doen. De Tegenungan watervallen zijn wat minder bekend en daardoor ga je er ook minder toeristen tegenkomen. Zelfs op drukke dagen in de zomer, kun je echt nog wel een momentje vinden dat je de watervallen voor jezelf hebt.

Sekumpul watervallen

Ook in het noorden van Bali, maar net als de Tegenungan waterval lang niet zo toeristisch: de Sekumpul watervallen. Meervoud ja, want hier stromen meerdere watervallen naar beneden. Vanuit Lovina is het ongeveer een uurtje rijden - over smalle wegen en door de groene rijstvelden! - tot je er bent. Trek wel schoenen aan als je aan de wandeling begint, want op slippers deze steile trap naar beneden is niet zo prettig. En als je er eenmaal bent, geniet dan van wat je ziet, want de Sekumpul watervallen zijn misschien wel de mooiste van heel Bali!

Munduk watervallen

Munduk is een klein dorpje in de bergen bij het Tamblingan meer. In het begin van de 20e eeuw gebruikte Nederlanders Munduk als vakantielocatie. De huizen die zij destijds gebruikte zijn nu nog te bezichtigen. Sommige van deze huizen zijn omgebouwd tot guesthouses. In Munduk zelf is weinig te zien, maar de omgeving is schitterend. Zo kun je bijvoorbeeld de Red Coral Waterval, meer Tablingan en de schitterende rijstvelden bezoeken.

De Singsing watervallen

De Air Terjun Singsing staat ook wel bekend als Singsing waterval. Deze waterval ligt in een schitterende omgeving, wat de wandeling er naar toe alleen al de moeite waard maakt. Zelfs tijdens het droge seizoen valt hier nog relatief veel water. Het water verzamelt zich in een meertje aan voet van de waterval waar je een verfrissende duik kan maken. Vanuit dit meertje stroomt het water in een rivier. Deze liggen vlak bij onze villa.

Aling Aling watervallen

Ook deze liggen niet ver van onze villa. Niet de allerhoogste, maar waarschijnlijk wel de leukste. Je kan springen, glijden en verstoppen achter de watervallen. Tevens heb je meteen een hele mooie wandeling door het tropisch landschap.

Hot Spring Air Panas

Op een paar kilometer afstand van de villa bevinden zich de beroemde warmwaterbronnen van Air Panas. Deze "hot springs” liggen in de heuvels van het dorpje Banjar en worden omringd door een prachtige natuur. De 38°C warme zwavelhoudende bron mondt uit bij acht gebeeldhouwde drakenkoppen. Het zwavelhoudende water heeft een helende werking tegen huidklachten.Er zijn op Bali nog heel veel meer watervallen en rijstvelden, kortom voor ieder wat wils.

 
 

Villa Dewi Sri

Lovina - Kayu Putih

Your 5 Star Villa

٭٭٭٭٭

RESERVEER
 
 

Kebun Raya Bedugul

De Kebun Raya Bedugul, de botanische tuinen van Bedugul, liggen tussen Candikuning en Bedugul. De tuinen zijn een branche van de Botanische Tuinen van Bogor op Java. De tuinen beslaan een gebied van 130 hectare en zijn een hommage aan de bergflora van Oost-Indonesië. Je kunt er 500 soorten orchideeën zien en 700 soorten bomen. In de omgeving van de tuinen kun je ook prachtige natuurlandschappen bekijken bij het Bratanmeer, het Buyanmeer en bij Tamblingan.

Batukaru National Reserve

Het Batukaru natuurreservaat kun je vinden in het Tabanandistrict in Centraal-Bali. Het reservaat bestaat uit drie aparte gebieden rondom de op een na hoogste berg van Bali, Gunung Batukaru (2.275m). In het reservaat is nog een van de laatste ongerepte regenwouden op Bali te vinden.

Bali Barat National Park

Het Bali Barat National Park ligt in het westen van Bali. Het Nationale Park is bergachtig en bestaat voornamelijk uit regenwouden, mangrovebossen, savannes en koraalriffen. In het park zijn meer dan 200 soorten planten te vinden. Een aantal van deze planten hebben een religieuze en spirituele betekenis zoals de Banyanboom. In het Nationale Park zijn onder meer luipaarden, wilde zwijnen, slangen, leguanen, hagedissen, schildpadden, apen, gekko's en enorme spinnen te vinden. Je kunt er ook nog grote herbivoren vinden als herten, wilde buffels en banteng (os).

Garuda Wisnu Kencana Cultural Park

Bovenop een grote heuvel ligt het Garuda Wisnu Kencana Cultural Park (GWK) van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over Jimbaran en het zuiden van Bali. Dit statige park is volledig uitgesneden uit de kalkstenen berg. Het GWK is een soort van bedevaartsoord hier in de regio door het hoge beeld van de Hindugod Vishnu en de Pahrayangan Somaka Giri waterbron.

Goa Lawah (vleermuizengrot)

Tussen Padangbai en Kusamba ligt de Goa Lawan, de vleermuizengrot. Aan de wanden ervan hangen duizenden vleermuizen, die er overdag slapen en ’s avonds kort voor het invallen van de duisternis naar buiten vliegen.

Goa Gajah

Een reusachtige olifantengrot. Het ligt ten oosten van Peliatan vlakbij Ubud in het midden van Bali. De ingang is versierd met fantastische figuren: demonen, dieren en planten. Deze grot ligt in de omgeving van Bedulu. Het monsterachtige hoofd dat boven de ingang hangt lijkt met zijn handen de rots op te tillen.

Golfen

Op een uur rijden van de villa ligt de 18-holes golfbaan van de "Bali Handara Kosaida Golf and Country Club”. Deze baan ligt in de bergen en behoort tot de mooiste banen in Azië. Rond de baan geniet u van de mooiste tropische bloemen, planten en bomen. Er zijn nog vele andere schiterende golfbanen op Bali, maar die liggen wat meer in het zuiden.

Het apenbos reservaat

Het apenbos reservaat is een beschermd gebied voor 3 groepen langstaartapen. In dit 'Monkey Forest' ligt ook een groot tempelcomplex en begraafplaats. De tempel heet Pura Dalem Agung Padangtegal. Het apenbos, ofwel Mandala Wisata Wenara Wana, is in de stad Ubud, te vinden.

Schildpaddeneiland Serangan

Het schildpaddeneiland Serangan ligt ten zuiden van Sanur en ca. 7 km vanaf de kust van Nusa Dua. Het eiland is een schilpadden reservaat. De schildpadden zitten in speciale bassins. U kunt per boot het eiland bereiken.

Dolfijnen

Een must in Lovina is in alle vroegte een tocht met een vissersprauw naar het rif waar vrijwel gegarandeerd tientallen dolfijnen een dagelijkse show opvoeren. Met dezelfde prauwen kunt u ook snorkelen op het rif, of een mooie sunset tocht maken.

Parelkwekerij

In Penyabangan (op de route naar Menjangan Island) is een parelkwekerij. De toer door de kwekerij is zeer boeiend. De rondleiding begint en eindigt uiteraard in een winkel, waar ze naast parels overigens ook hele mooie sieraden verkopen. Daar het om parels gaat mag het duidelijk zijn dat daar een prijskaartje aan hangt, maar ook hier kun je afdingen.

Duiken en Snorkelen

Eigenlijk kunt u rond het gehele eiland duiken en snorkelen, maar een paar speciale plekken willen wij u toch niet onthouden. Vanaf het plaatsje Sanur in het zuiden van Bali kun je duiken bij Nusa Lembogan. In het oosten van Bali kun je bij Padangbai veel verschillende koraalsoorten zien, daarnaast zijn hier veel haaien en schildpadden. In de buurt van Padangbai ligt ook het populaire duikplaatsje Candidasa. Aan de noordoostkust van Bali ligt het kleine dorpje Tulamben. Het dorpje ziet er misschien niet al te uitnodigend uit, maar onderwater staat je een unieke ervaring te wachten. Vlak uit de kust van National Park Bali Barat in het noord-westen ligt Pulau Menjangan: een klein eiland en een waar duikparadijs. De zachte stroming voert je over en langs de Coral Gardens, een muur van koraal tot wel 40 meter diep.


Pura Besakih

Het grootste en belangrijkste tempelcomplex op Bali is de Pura Besakih. Het tempelcomplex is ruim duizend jaar oud en ligt op 1.000 meter hoogte op de helling van de nog steeds actieve Gunung Agung. Op een heldere dag kun je van hieruit de Gunung Agung zien op de achtergrond. De locatie van het complex is dagelijks geopend voor bezoekers. Naast de toeristen komen hier vooral veel Balinezen die er voor de rituelen in hun dorp geregeld water halen. Het beste kun je vroeg in de ochtend komen voordat de mist te dik is.

Tirta Empu

Een van de belangrijkste tempels op Bali, de Tirta Empul, is gebouwd om de heilige geiser van Tampaksiring. De tempel is gebouwd in 962 na Christus tijdens de heerschappij van Sri Candrabhaya Singha Warmadewa. Vanuit heel Bali komen er mensen langs om in het heilige water te baden voor gezondheid en geluk.

Tanah Lot

Langs de zuidkust van Bali zijn er vele zee tempels gebouwd. De belangrijkste daarvan is de Tanah Lot. De tempels zijn zo neergezet dat je bij helder weer vanuit de ene zeetempel de volgende zeetempel kan zien. Tanah Lot is gebouwd op een rots voor de kust en ligt vlakbij Kuta en Denpasar.

Ulun Danu

Op de westoever van het Bratanmeer bij Bedugul ligt het bekende tempelcomplex Pura Ulun Danu. Het complex is gebouwd in opdracht van de koning van Mengwi in 1633. De tempel is half hindoeïstisch en half boeddhistisch en is gewijd aan de zeegodin Dewi Danu.

Pura Gunung Kawi

Een van de oudste tempelcomplexen van Bali maakt deel uit van de Gunung Kawi. Het complex is ongeveer 1.000 jaar oud en ligt ten zuiden van de stad Tampaksiringen ongeveer veertig kilometer ten noorden van Denpasar. Elke tempel is een monument ter ere van een overleden Koninklijke persoon.

Pura Taman Ayun

Dateert uit 1634 en vereert de voorouders van de vorsten die heersten over Mengwi. Taman Ayun betekend mooie tuin wat wel blijkt uit de watertuin met lotus bloemen en meerdere pagodes verspreid over het terrein.

Brahma Vihara Ashrama

Niet ver van Air Panas (hot spring) en iets hoger in de heuvels ligt dit mystieke boeddhistische klooster. Het is het enige boeddhistische klooster van Bali (ook wel de kleine Borobudur genoemd) en wordt bewoond door enkele Balinese boeddhistische monniken.

Alles op deze pagina is slecht een kleine indruk van wat er op Bali te doen is. Uiteraard kan je ook gewoon op het strand liggen of aan het zwembad, een jetski huren, mountain biken, een dierentuin of vogelpark bezoeken. Er is op Bali voor iedereen wat leuks te vinden!

 
 
 
 
https://villadewisri.com/wp-content/uploads/2017/09/Villa-Dewi-Sri-Home.jpg

HOME

https://villadewisri.com/wp-content/uploads/2017/09/Villa-Dewi-Sri-Villa.jpg

DE VILLA

https://villadewisri.com/wp-content/uploads/2017/09/Villa-Dewi-Sri-Peroneel.jpg

HET PERSONEEL

https://villadewisri.com/wp-content/uploads/2017/09/Villa-Dewi-Sri-Photos.jpg

FOTO'S-VIDEO

https://villadewisri.com/wp-content/uploads/2017/09/Villa-Dewi-Sri-prices.jpg

PRIJZEN-BESCHIK-BAARHEID

https://villadewisri.com/wp-content/uploads/2017/09/Villa-Dewi-Sri-contact.jpg

CONTACT-RESERVEREN